دل کندن از خانههای بزرگ قدیمی با آن حوض آبی رنگ وسط حیاط بسیار سخت است! اما گذر زمان ما را مجبور کرد تا قید زندگی در آن خانههای رویایی را بزنیم و آپاراتمانها را برای سکونت خود انتخاب کنیم؛ اما شاید زندگی در خانههای آپارتمانی و قوطی کبریتی نیز برای خیلی از آدمها دیگر جذابیت نداشته باشد! در این شرایط، خانههای دوبلکس گزینهی مناسبی است.
احتمالا شما هم خانههای دو طبقهای را دیدهاید که با یک راه پلهی جذاب به هم متصل شدهاند. این راه پلهها در حقیقت نماد یک خانه دوبلکس هستند و در طراحی داخلی توجه بسیاری به آنها میشوند.
اگر به خانههای دوبلکس و ویلا دوبلکس علاقه دارید و میخواهید این خانهها را برای سکونت خود انتخاب کنید، بهتر است ابتدا با سبکهای معماری آنها آشنا شوید. در ادامهی مقاله، مطالبی کاربردی و جذاب در این باره آورده شده است؛ پس همراه ما باشید.
خانههای دوبلکس چه ویژگیهایی دارند؟
مهندسان طراحی و دکوراسیون منزل معتقدند برخی از فضاها مانند سرویس بهداشتی و اتاق خواب را بهتر است از اتاق نشیمن و آشپزخانه جدا کرد؛ زیرا این فضاها هیچ ربطی به هم ندارند و باید دور از هم طراحی شوند. اما مشکل از آنجایی آغاز میشود که محدودیت متراژ ساختمان، اجازهی این جداسازی را نمیدهد. بنابراین باید راه حلی برای آن پیدا کرد.
جالب است بدانید یکی از راه حلهای کاربردی، استفاده از خانه ویلایی است. در این صورت میتوان با ایجاد یک نیم طبقه، متراژ ساختمان را افزایش داد و از آن برای ساخت فضاهایی مانند اتاق خواب و سرویس بهداشتی استفاده کرد. برای رفت و آمد نیز ساخت یک راه پلهی زیبا پیشنهاد میشود.
خانههای دوبلکس به دلیل نوع طراحی، بسیار منحصربفرد هستند و معمولا هزینههای زیادی برای ساخت و دکوراسیون داخلی آنها صرف میشود. از طرفی، ویژگیهای مثبت طرح خانه دوبلکس باعث شده است که بسیاری از افراد برای خرید این نوع از خانهها تمایل نشان دهند. برخی از این ویژگیها عبارتند از:
1- افزایش فضای مفید ساختمان
در روزگاری که هزینهی زمین بسیار بالاست و اغلب آپارتمانها در متراژ 100 تا 150 متر ساخته میشوند، ایجاد فضای بیشتر یک نعمت است! به همین دلیل، ساخت و طراحی ویلا دوبلکس منطقی به نظر میرسد چرا که از نظر اقتصادی نیز به صرفه است.
2- آسودگی بیشتر ساکنین
در آپارتمانهای امروزی اگر بخواهید استراحت کنید باید همهی افراد خانواده تا حدامکان سکوت را رعایت کنند. زیرا در معماری داخلی آنها، اتاق خواب در کنار اتاق پذیرایی و آشپزخانه طراحی شده است. در صورتیکه در خانههای دوبلکس، معمولا اتاق خواب در طبقهی بالا ساخته میشود و دور از فضای نشیمن است. همچنین جدا بودن سرویسهای بهداشتی از اتاق نشیمن و آشپزخانه نیز استفاده از آنها را راحتتر کرده است.
3- طراحی داخلی منحصربفرد
برای طراحان داخلی، وجود یک نیم طبقه در ساختمان به اندازه کافی جذاب هست! زیرا دستشان برای طراحی باز شده و میتوانند ایدههای خود را به راحتی پیاده کنند. علاوه بر آن، وجود یک راه پله در خانههای دوبلکس نیز طراحی داخلی آن را منحصربفرد کرده است.
تا اینجای مقاله با بسیاری از مزیتهای ویلای دوبلکس کوچک و بزرگ آشنا شدیم؛ اما نباید از مشکلات این خانهها نیز غافل شد! برخی از مشکلات در طراحی خانههای دوبلکس عبارتند از:
1- هزینهی بالای طراحی و ساخت
به دلیل وجود راه پله و سقف اضافی در پلان خانه ویلایی، هزینهی طراحی و ساخت نسبت به آپارتمانهای معمولی بسیار بیشتر است. علاوه بر آن، مصالح ساختمانی بیشتری نیز برای ساخت و جداسازی فضاهای مختلف مورد نیاز است.
2- هزینهی بالای تعمیر و نگهداری
قطعا نگهداری از یک خانهی دو طبقه زحمت بیشتری نسبت به سایر خانهها دارد. همچنین هزینهی سرمایش و گرمایش آنها نیز بیشتر است.
3- سخت بودن استفاده از راه پله
درست است که راه پله در خانههای دوبلکس بسیار منحصربفرد و جذاب است اما ممکن است مشکلاتی نیز داشته باشد. تصور کنید به طور روزانه باید برای استفاده از سرویس بهداشتی چندین بار از این راه پله بالا و پایین بروید! بنابراین اگر خردسال و سالمند در خانه دارید باید فکری به حال رفت و آمد آنها بکنید.
معماری داخلی خانههای دوبلکس
طراحی و دکوراسیون خانههای دوبلکس دارای تنوع زیادی است؛ به همین دلیل، اگر موافق باشید با معماری این نوع از خانهها بیشتر آشنا شویم.
اساس طراحی و دکوراسیون یک خانه دوبلکس، اختلاف سطح است! این اختلاف سطح در معماری داخلی منجر به خلق ایدههای جالب میشود. زیرا در پلان ویلایی دوبلکس فضای بیشتری برای دکوراسیون ایجاد شده و وجود راه پلهها و سقفهای بلند نیز باعث جذابیت این سبک از معماری خواهد شد.
اگر بخواهیم نوع معماری داخلی خانههای دوبلکس را تقسیم بندی کنیم، به دو سبک کلاسیک و مدرن میرسیم. که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد:
معماری کلاسیک
سبک کلاسیک، نوعی از معماری پر زرق و برق است که طرفداران بسیار زیادی دارد. در این نوع معماری، جزییات حرف اول را میزند! به همین دلیل از المانها و اشیا تزیینی به وفور در آن استفاده میشود. گچبریهای باشکوه، راه پلههای سنگی جذاب، دیوارها و ستونهای بلند تنها بخشی از معماری کلاسیک در خانههای دوبلکس هستند. در ادامه، میتوانید عکس خانه های دوبلکس 100 متری و 150 متری را مشاهده کنید:
معماری مدرن
طراحی و دکوراسیون کلاسیک، علیرغم چشمنواز بودن، ممکن است مورد پسند خیلی از افراد قرار نگیرد. زیرا این سبک از طراحی بسیار شلوغ به نظر میرسد! در این شرایط، استفاده از سبک مدرن به شما پیشنهاد میشود. اساس معماری مدرن، سادگی در عین جذابیت است! به همین دلیل طراحان تلاش میکنند با حذف پیچیدگی و زرق و برقها، یک طراحی ساده و منحصر بفرد داشته باشند. نوع رنگبندی در طراحی ویلای مدرن بسیار مهم است و معمولا از رنگهای آرامشبخش مثل سفید و طوسی استفاده میشود. در ادامه، تصاویری از این نوع سبک معماری آورده شده است:
نقش راه پله در خانههای دوبلکس
همانطور که گفتیم، راه پله در خانههای دوبلکس بسیار مهم است زیرا معمولا هر کس که وارد این خانهها میشود، ابتدا به راه پله نگاه میکند! پس برای طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی باید به آنها توجه ویژهای داشت.
برای ارتباط بین طبقهی همکف و نیم طبقهی دوم از انواع پلهها میتوان استفاده کرد. راه پلههای گرد، سه طرفه و نیم دایره جزء پرطرفدارترین راه پلهها در یک ویلای دوبلکس هستند که از متریال مختلفی مانند چوب، شیشه و فلز ساخته شدهاند. اما شاید بپرسید کدامیک از آنها مناسبتر است؟ در پاسخ باید بگوییم، برای انتخاب راه پله باید نوع معماری ساختمان را در نظر گرفت؛ اگر خانهی شما متراژ کمی دارد، بهتر است از راه پلههایی استفاده کنید که فضای کمتری اشغال میکند. همچنین در نقشه خانه دوبلکس 150 متری، استفاده از راه پلههای گرد مناسبتر است چرا که این نوع از پلهها جذابیت بیشتری دارند.
البته اگر به دنبال ایدههای منحصربفرد هستید، راه پلههای مدرن نیاز شما را برآورده میکند زیرا طراحی آنها بسیار خاص و چشمنواز است. در ادامه مقاله، برخی از این راه پلههای مدرن را مشاهده خواهید کرد:
حرف آخر …
هدف ما از این مقاله، آشنایی با خانههای دوبلکس و سبک معماری جذاب و منحصربفرد آنها بود. در ادامه، ویژگیهای مثبت و منفی این خانهها را مرور کردیم و با ویلاهای کلاسیک و مدرن آشنا شدیم. تصاویر جذاب از سبکهای مختلف طراحی خانههای دوبلکس نیز به شما برای ایدهپردازی کمک خواهد کرد.
اکنون شما بگویید؛ خانههای دوبلکس چه مزایا و معایبی دارند؟ آیا تجربه سکونت در این خانهها را داشتهاید؟ به ویلاهای مدرن علاقه دارید یا کلاسیک؟ در قسمت پایین همین مقاله میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما و دوستانتان بنویسید. منتظر شما هستیم…
نظری دهید